Avondeten voor 3-4 personen.

Nodig:

  • 150ml + 2tl rijstazijn
  • 75gr + 1el witte basterdsuiker
  • 1el water
  • 1/2 winterpeen, julienne gesneden
  • 1/3 tot 1/2 rettich, julienne gesneden (evenveel als de wortel)
  • 24 rijstvellen of tapiocavellen
  • 2tl lichte sojasaus
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 1/3 tot 1/2 chinese kool, in grove stukken gesneden
  • 150gr glasnoodles, gekookt en klein(er) gesneden
  • bosje munt
  • bosje koreander
  • 3 handjes gezouten pinda’s
  • bosje lenteui, het donkergroene deel in ringen gesneden
  • bakboter
  • pindasaus
  • sriracha of sambal naar smaak
  • lichte sojasaus naar smaak
  • vochtige theedoek
  • groot, plat bord

Voorbereiding:

  • Snij alle groenten.
  • Kook 150ml rijstazijn met 75gr suiker tot de suiker helemaal opgelost is. Haal van het vuur, voeg de in reepjes gesneden wortel en rettich toe en zet het weg. Duw de groenten goed aan zodat ze onder water staan.
  • Los 1el suiker op in 1el water, 2tl rijstazijn en 2tl lichte sojasaus.
  • Klop de eieren langzaam los, zorg dat er niet te veel lucht in komt.
  • Meng de eieren met het suiker/azijn/sojamengsel en bak dunne omeletjes in een pan met een beetje bakboter. (Niet bakken in olie.)
  • Laat de omeletjes afkoelen en snij ze in reepjes.
  • Kook de noodles 3-4min en spoel ze af onder een koude kraan. Snij ze in kleinere stukken.

Loempia’s vouwen:

  • Laat het bord vollopen met lauwwarm water.
  • Week een rijstvel ongeveer 5-10sec, niet te lang.
  • Leg het vel op de vochtige theedoek en leg de vulling iets boven het midden. Vul de loempia’s niet te veel ivm het dichtvouwen. Volgorde van vullen: eerst wat stukjes chinese kool, ongeveer 1-1,5el noodles, 0,5-1el ei, rettich en wortel, 3 blaadjes munt, 4-5 blaadjes koreander, paar stukjes lenteui, 0,5el pinda’s.
  • Vouw de bovenkant over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia dicht.

Pindasaus:

  • Maak de pindasaus een beetje aan de dunne kant ivm dippen.
  • Voeg naar smaak lichte sojasaus en sriracha of sambal toe.