Voor 3-4 personen.

Benodigdheden:
– 8 tomaten, normaal formaat (of 5-6 grote tomaten)
– 1 theelepel Tabasco
– 1theelepel cayenne peper
– 0,5 eetlepel natuurazijn
– 1,5 eetlepel wokolie
– zout naar smaak

Bereiding:
– Verhit een pan met de wokolie op hoog vuur.
– Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe.
– Bak de tomaten voor ongeveer 10-15 minuten op hoog vuur. Voeg nu al het zout toe. Schep regelmatig om. Door de hoge temperatuur karameliseren de suikers in de tomaten en wordt de saus zoet. Het zout zorgt voor een nog iets hogere kooktemperatuur.
– Doe de saus in een blender of pureer deze met een staafmixer, en laat deze 30sec draaien om de saus glad te maken.
– Doe de saus terug in de pan, voeg de Tabasco en cayennepeper toe en laat deze nog 10-15 minuten indikken op middelhoog vuur.
– Voeg de natuurazijn toe en roer goed door.

Klaar!

 

Advertisements