Nodig: (4x hoofdgerecht, 6x voorgerecht)

  • 1 normale of 2 kleine witte uien (in plaats van ui volstaat 1 maggievierkantje ook)
  • 2 tl spicy black pepper sauce, flying goose (van de toko)
  • 3 el light soy sauce
  • 1 el limoensap
  • 2 el witte natuurazijn
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 6 cups water
  • 200 gram tofu, of meer naar smaak
  • 1/3e savooikool of 1/2 chinese kool
  • 1 volle tl vegetarische miso
  • 1,5-2 cups verse koreander, fijn gehakt
  • 1 el plantaardige olie
  • 1/4 tl gedroogde dilletopjes
  • 1/2 tl verse zwarte peper / gekneusde zwarte peper, iig geen poeder
  • 1 el zoetzure chili saus
  • 2 volle tl sriracha (normaal, niet hot) (2 el ipv 2 tl voor een goed pittige soep)
  • zout naar smaak

Doen:

  1. Snipper en fruit de ui in de olie tot deze zacht en bruinig is,
  2. Meng 2 cups water met de tomatenpuree en voeg deze toe,
  3. Knijp de tofu uit en voeg deze toe, samen met de sojasaus, miso, peper,
  4. Laat 5min sudderen, snij ondertussen de kool in reepjes.
  5. Voeg de rest van het water, de kool, de azijn, de sriracha, chilisaus en het limoensap toe,
  6. Laat het geheel 10min doorkoken.
  7. Voeg de koreander toe.

Klaar!

Wat je ook nog toe kan voegen: zeer fijn juliënne gesneden wortelstrookjes, taugé, seitan shreds

Advertisements