Nodig: (8-10 porties)

  • 2 flesjes kasteel donker bier
  • halve peperkoek, AH huismerk minder suiker, in blokjes
  • bruine linzen (flinke hand) of wokreepjes (1 pakje) of firm tofu (300gr, bevroren, ontdooid en uitgeknepen, in blokjes) of silken tofu (300gr, bevroren, ontdooid, uitgeknepen en verkruimeld)
  • 350gr wortels, in stukjes
  • 1 grote aubergine, in stukjes
  • 1 grote paprika, in stukjes
  • erwten, flinke hand (uit blik, wanneer gedroogd +1-1,5 cup water erbij doen)
  • flinke hand gedroogde rozijnen
  • 7 kleine of 6 grote witte uien, gesnipperd
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el sojasaus, donker
  • volle tl sriracha, (normaal, niet hot)
  • kruiden: laurier, nootmuskaat, zwarte gekneusde peper, garam massala
  • ong. 2 cups water
  • ong. 2 el vegan/plantaardige bakboter
  • zout naar smaak

Doen:

  • smelt de boter, laat hem licht bruinig worden (notenboter),
  • fruit de uien tot bruin en zacht,
  • bak de groenten aan (minus linzen en blik-erwten) met de kruiden (nog geen zout),
  • voeg het bier toe en laat de alcohol verdampen,
  • voeg de linzen, ketjap, sojasaus, sriracha, rozijnen en peperkoek toe, (evt gedroogde erwten nu toevoegen)
  • laat stoven tot linzen en evt erwten gaar zijn,
  • voeg evt de blikerwten toe.

Klaar!

Advertisements