Nodig: (ongeveer 8 kommen)

  • Mutti pizzasaus aromatizzata, 1 blik (o.a. bij Albert Heijn)
  • 2el olijfolie
  • 2 liter water
  • 3 blokjes ouderwetse Maggi (6 dobbeltjes)
  • 250gr champignons
  • 3 cups in kwart ringen gesneden ui
  • 2/3 cup geroerbakte spinazie (vooraf aan bakken: 1 flink volle hand)
  • 1el tabasco, normaal
  • 1/2tl gekneusde zwarte peper
  • 2 handjes macaroni of andere pasta
  • 1,5 cup paprika, gesneden
  • 0,5 cup artisjokharten (half blik)
  • 1el provenciaalse kruiden
  • klein beetje zout

Optioneel: topping van halve el geraspte kaas of edelgistvlokken per kom

Doen:

  • Roerbak de spinazie in de olijfolie. Schep uit de pan.
  • Fruit de ui in dezelfde pan.
  • Bak de andere groenten mee (ook spinazie), voeg een klein beetje zout toe om wat vocht te onttrekken.
  • Voeg zodra de groenten zachter beginnen te worden, de pizzasaus, het water, de tabasco, de kruiden en bouillonblokjes toe.
  • Voeg de macaroni toe en breng aan de kook,

Wanneer je gaat koken zonder hooimadam, laat het geheel dan minimaal een half uurtje sudderen op een laag vuur. Hoe langer, hoe beter, maar niet te lang om te voorkomen dat alles snot wordt.

Wanneer je gaat koken met hooimadam, kook alles dan goed door en plaats de pan (met deksel) minstens 4u in de hooimadam. Hoe langer, hoe beter.

Advertisements