De soep is vegan indien de azijn en wijn vegan zijn en zolang de Maggi blokjes gebruikt worden.

Nodig:

  • 1kg witte uien, gepeld en in kwart ringen gesneden
  • 4el olijfolie
  • 4 dikke of 6 dunne tenen knoflook
  • 300ml gortdroge Franse witte wijn
  • 2,5 liter water
  • 8 kleine blokjes ouderwetse Maggi bouillon (vegan)
  • 1el balsamico azijn
  • 0,75el Tabasco
  • 1 kleine tl dragon
  • 1 kleine tl venkelzaadjes, fijngemalen
  • 1/2tl gemalen laurierblad/poeder
  • 2 laurierbladeren
  • 1tl witte peper, poeder
  • 1/2tl gekneusde zwarte peper
  • 1/2tl dilletopjes
  • 1/4tl zout
  • 2,5el donkere sojasaus

Doen:

  • bak de knoflook in de olijfolie,
  • bak de uienringen tot ze bruinig zijn (duurt lang),
  • voeg de kruiden toe,
  • voeg de wijn toe, kook de alcohol eruit,
  • voeg de laurierbladeren toe,
  • voeg het water + bouillon toe,
  • voeg de tabasco, sojasaus en balsamicoazijn toe,
  • laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur,
  • verwijder de laurierbladeren.
Advertisements