Nodig:

(2-3 personen)

Paneer:

  • 350 gram medium firm tofu, niet vooraf ingevroren
  • 1tl kurkuma
  • 1/2tl cayennepeper
  • 2el olie
  • zout naar smaak (maar niet te zuinig)

Spinaziesaus:

  • 450-500 gram bladspinazie
  • 1 ui
  • 1el olie
  • 4 knoflooktenen
  • een flinke duim verse gember
  • een flinke chilipeper of 1,5tl tabasco habanero
  • 60ml water
  • 1tl komijn
  • 1/2tl garam massala
  • 2tl koreanderpoeder
  • zout naar smaak

Doen:

  • Snij de tofu in niet te kleine blokjes (1,5×1,5×1,5cm).
  • Meng de olie en de kruiden voor de paneer.
  • Schep de blokjes door het mengsel en laat een half uur marineren.
  • Roerbak ondertussen de spinazie in de el olie.
  • Pureer deze met een staafmixer wanneer deze gaar is.
  • Schep uit de pan en zet aan de kant.
  • Bak de paneer op in de pan, voeg geen olie toe.
  • Bak de paneer ongeveer 5min.
  • Haal de paneer uit de pan en zet apart weg.
  • Snipper de ui, snij de gember zo fijn mogelijk en pers de knoflooktenen uit. Bak dit op in de pan (geen nieuwe olie in doen). Laat dit 15min garen op een niet te hoog vuur, voeg na 5min 10ml water toe. Blijf goed doorroeren en evt water toevoegen als het te droog wordt.
  • Voeg de garam massala, koreander en komijn toe en bak 5min mee. Voeg evt nog wat el water toe als het te droog wordt.
  • Voeg de spinazie toe en 50ml water.
  • Laat 5min doorkoken.
  • Voeg de paneer toe.

Klaar!

Advertisements