Hoofdgerecht voor 1 persoon, bijgerecht voor 2.

Nodig:

  • 1 aubergine
  • 60gr geitenkaas
  • 100ml passata
  • 1 flinke el rozijnen
  • 1el amandelschaafsel
  • 1tl komijn
  • 1tl koreanderpoeder
  • 1/3tl cayennepeper
  • 1/3tl gekneusde peper
  • 1/2tl kaneel
  • 1/2tl garam massala
  • 1/2tl gerookte paprikapoeder (sterk van smaak) of 1tl milde gerookte paprikapoeder
  • 1/3tl harissa of 1 hele tl voor wanneer het goed pittig mag zijn.
  • 1tl balsamico azijn
  • zout naar smaak

Doen:

  • Verwarm de oven voor op hetelucht, 200 graden.
  • Snij de aubergine in dunne plakken (halve cm dik).
  • Gril de plakken in een droge koekenpan met enkel wat zout tot ze licht verkleurd zijn.
  • Meng ondertussen de passata met alle kruiden.
  • Smeer een ovenschaal in met een laagje saus.
  • Beleg de schaal met plakjes aubergine, smeer in met saus en wat geitenkaas. Herhaal dit tot alles op is. Het kan zijn dat je wat saus overhoudt.
  • Bak 15min af of tot de geitenkaas bovenop goudbruin gekleurd is en een beetje droog geworden is.
  • Strooi het amandelschaafsel en de rozijnen over de ovenschaal.

Klaar!

Advertisements