Nodig:

  • 2 liter water
  • 3 witte uien
  • 1kg wortels (oranje, geel of paars maakt niet uit)
  • 3 handen rode linzen
  • 2 paprika’s
  • 3 lenteuitjes
  • 6 kleine, vierkante Maggi bouillonblokjes
  • 1 klein of 0,5 groot bekertje crème fraîche
  • 5 tot 10 verse lombokpepers (5 in het geval iemand anders mee eet, 10 in het geval van Joyce)
  • 0,5el limoensap
  • 1,5tl koreanderpoeder
  • 1,5tl komijn
  • 2,5tl garam massala
  • 1tl cayennepeper
  • 2tl currypoeder
  • 3tl kurkuma
  • 0,5tl gekneusde zwarte peper
  • 0,5tl knoflookpoeder
  • zout naar smaak
  • optioneel: tabasco habanero

Doen:

  • Snij de ui fijn, gaar deze in een pan met anti-aanbaklaag in een laagje water (ongeveer 250ml van de 2 liter).
  • Mik de kruiden erbij (maar niet de pepers), laat meegaren.
  • Snij de paprika en wortels en voeg toe.
  • Voeg de rest van het water en de bouillon toe.
  • Als de blokjes opgelost zijn, voeg dan ook de linzen en het limoensap toe.
  • Snij de helft van de lombokpepers in ringetjes (ja, incl. de zaadjes) en voeg toe.
  • Breng aan de kook en zet weg in de hooimadam, of laat doorpruttelen tot de wortels gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de crème fraîche toe en pureer mee.
  • Snij de lenteui in dunne ringen en voeg toe.
  • Snij de overgebleven lombokpepers in dunne ringen en voeg toe.
  • Als het dan nog niet pittig genoeg is, voeg dan extra tabasco habanero toe.
Advertisements