Bijgerecht voor 2 personen.

Nodig:

  • 1 grote oranje of gele paprika,
  • zout,
  • 1 ui, gesnipperd,
  • 1el olijfolie
  • 1 vleestomaat, in blokjes,
  • 5-6el ketjap
  • 1 hand sojagranulaat
  • 3-4 plakjes el marcaire kaas, of een andere pittige en vette kaas, (bijv. camembert),
  • paprikapoeder

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden,
  • Laat het granulaat weken in de ketjap, ongeveer 20-30min,
  • Snij de paprika doormidden, haal de zaadjes eruit en bestrooi met zout,
  • Laat de paprika 15min garen in de oven,
  • Bak de ui in de olijfolie tot deze lichtbruin is,
  • Voeg de tomaat toe en laat sudderen,
  • Knijp het sojagranulaat uit en voeg toe aan het mengsel in de pan,
  • Vul de paprikahelften met het mengsel, beleg met 1-2 plakjes kaas per helft en bestrooi met paprikapoeder.
Advertisements