Nodig:

  • per persoon een halve aubergine, niet te klein
  • per halve aubergine: 4-5 gewone gedroogde dadels of 2-3 medjoul dadels
  • per halve aubergine: 1/2-1el amandelschaafsel
  • per halve aubergine: een volle tl kaneel
  • per halve aubergine: een snuf zoete paprikapoeder. Voor extra rooksmaak: gebruik sterke gerookte paprikapoeder.
  • optioneel: belegen kaas (niet handig voor op een bbq)

Doen:

–> Voor een sappigere aubergine, wikkel hem in aluminiumfolie bij zowel het voorgaren als afbakken. Als je een wat sappigere aubergine op een bbq wil, kun je hem ook inpakken; hij moet dan wel veel langer nagaren (30+min).
–> Zonder folie wordt de aubergine wat droger maar is hij niet minder lekker.

  • Halveer de aubergine en snij de zaadlijsten er grotendeels uit zodat er een kuiltje ontstaat.
  • Bestrooi met zout en gaar 30min in de oven op 180gr, hetelucht.
  • Snij intussen de dadels in stukjes, meng met de amandelen en kaneel. Of, wanneer je lui bent: halveer de dadels in de lengte, leg deze met de amandelen op de aubergine en gooi er dan veel kaneel overheen. Wees in beide gevallen niet zuinig met de kaneel.
  • Optioneel: doe er nu een plakje belegen kaas overheen.
  • Bestrooi vervolgens met een beetje zoete of gerookte paprikapoeder.
  • Bak vervolgens nog 15-20min in een voorverwarmde oven op 180 graden, hetelucht. Als je kaas op de aubergine doet, maak dan wel een bakje van aluminiumfolie om te voorkomen dat de helft van de bakplaat straks onder de kaas zit.
Advertisements