Voor ongeveer 8 personen, de saus is goed in te vriezen.

Nodig:

  • 3 pakken AH Basic passata di pomodori
  • 1 liter halfvolle melk
  • 100 gram bechamelsauspoeder van Grande Italia
  • 6 kleine of 4 normale uien, gesnipperd
  • halve bol knoflook, geperst
  • 800gr champignons, in plakjes
  • 3 grote of 4 kleine paprika’s, in stukjes
  • 3 dunne of 2 dikke preien, in halve ringen
  • 3 volle handen sojagranulaat of twee pakjes vega gehakt (maar ivm smaak en prijs is granulaat beter).
  • lasagnebladen, veel
  • 3 blikjes AH Basic tomatenpuree
  • 3el olijfolie
  • geraspte kaas of strooikaas
  • 3el provençaalse kruiden
  • 1tl gekneusde zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 2-3el Tabasco
  • ovenschaal

Doen:

  • Bak de ui en knoflook in de olijfolie tot deze beginnen te verkleuren op een middelhoog vuur,
  • Bak de andere groenten mee en tomatenpuree mee.
  • Voeg de kruiden en tabasco toe. Laat pruttelen.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus door de melk met het poeder langzaam aan de kook te brengen. Deze is klaar wanneer deze lobbig begint te worden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.
  • Voeg de pakken passata toe aan de pan met groenten.
  • Voeg de sojagranulaat toe aan de saus. Laat even pruttelen op een laag vuur tot de bechamelsaus klaar is. (Als je normaal vega gehakt gebruikt, voeg deze dan als laatst toe.)
  • Roer de bechamelsaus door de rode saus.
  • Stop alles in de ovenschaal, begin met een laagje saus.
  • Top af met kaas.
  • Bak 45min af in de oven.

Presto!

Advertisements