Nodig:

  • aardappelen voor 2 personen
  • 2 dunne preien
  • half emmertje kleine tomaatjes
  • 2 wortels
  • 1/4tl rozemarijn, gedroogd
  • 1/2tl venkelzaadjes, gedroogd en zelf fijngemalen
  • 1/4tl dragon, gedroogd
  • 1/2tl peterselie, gedroogd
  • zout naar smaak
  • 1 koffielepel spicy black pepper sauce (zelfde merk als sriracha)
  • 2el hoison sauce (zelfde merk als sriracha)
  • ongeveer 1/5e krop ijsbergsla
  • 1el olijfolie

Doen:

  • snij de wortels in kleine blokjes, bak op in de olie.
  • snij de prei in ringen, voeg toe
  • snij de tomaatjes doormidden, voeg toe
  • voeg de kruiden toe, laat even garen
  • voeg de sauzen en het zout toe, laat even garen
  • kook de aardappels gaar, snij ondertussen de sla in reepjes
  • stamp de aardappels, voeg wat kookvocht v/d aardappels toe aan de puree,
  • voeg de groentenmix toe aan de aardappels, meng,
  • voeg de sla toe aan de aardappels, schep voorzichtig om.

Optioneel:

  • voeg blokjes belegen kaas toe, schep alles in een ovenschaal en bak 20min af tot de bovenkant krokant is (evt met paneermeel erop).
Advertisements