Heerlijk voor bij geitenkaas, brie, over vega eend, niet zo vega eend en rood vlees.

Nodig:

  • 450 gram gedroogde cranberries
  • 4dl sinaasappelsap
  • 6dl rode wijn (soepel)
  • 1 volle tl kaneel
  • 8el witte basterdsuiker

Doen:

  • Week de cranberries 1 uur in warm water en laat uitlekken. Langer laten weken is niet erg.
  • Doe de wijn, cranberries, sinaasappelsap, kaneel en suiker in een pan.
  • Breng aan de kook en roer door.
  • Laat ongeveer 30% indampen of tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Pureer de saus tot deze glad is en voeg de apart genomen cranberries weer toe.
  • Voeg eventueel wat water toe wanneer de saus te dik is geworden.

Bewaren:

  • Giet de gloeiend hete saus in schone jampotten, draai de deksels stevig dicht en draai de potten op hun kop. Wanneer de deksels “ploppen” en bovenop ingedeukt blijven, is het inmaken gelukt.
Advertisements