NB: recepten met een asterisk* zijn geheel plantaardig.

Kleine maaltijden, bijgerechten en snacks:

Spinazietaart met geitenkaas en tomaatjes
Indian-style basmatirijst*
Gevulde aubergine met dadels
Gevulde portobello
Fancy avocadosnack
Gevulde paprika
Spinazie-feta-tomaat-oregano-sinaasappel flapjes

Grote maaltijden:

Stamppot met prei, tomaat, wortel en venkel*
Lasagne
Naanbrood-pizza
Vietnamese Summer Rolls
Aubergine met geitenkaas uit de oven
Knoflookchampignonpizza
Couscous met amandel, granaatappel, vegan kip en labneh
Mexicaanse bonenschotel met rijst of nacho’s*
Vega stoofschotel / “stofu”*
Vegan Saag Paneer*

“Vlees”vervanger:

Vegetarische kip tikka massala
Vegan Fried Chicken*

Salades, toppings en salsa’s:

Koolsla
Tomatensalsa voor bruschetta of als salade topping*
Avocado-Komkommer-Limoen-Salade*
Rode bietensalade met sesam en koreander*

Vegan kaasdingen:

Vegan mozarellasaus*
Vegan parmezaanse (strooi)kaas*
Vegan Ricotta*
Vegan Saag Paneer*

Soepen:

Avocado-komkommersoep*
Pittige wortel-curry-soep
Rode bietensoep met wodkaroom
Franse Uiensoep*
Goed gevulde minestrone soep*

Vietnamese zoetzure tomatensoep met tofu en kool*

Sauzen en dips:

Iraanse yoghurtsaus met een twist
Diervriendelijke Jachtsaus*
Super creamy slightly spicy burrito/salade saus
Winterse cranberry-rodewijnsaus met sinaasappel en kaneel*
Cocktailsaus / Whiskysaus
Holy Moly HOT Guacamole*
Low-fat Labneh

Patatas bravas saus / heerlijk hete Sriracha dip*
Guacamole*
Koreander-munt chutney
Raita
Vegan teriyaki(-achtige) saus*
Fu Yong Hai-saus zonder ketchup en toegevoegde suikers*

Overige en huishoudelijk:

Sterrenchef Ron Blaauw legt uit: zo maak je het perfecte spiegelei
Tips van de Indiër voor Bhindi Masala
Wasmiddel voor witte en gekleurde was*
Advertisements